Menu:
1. Owsianka
2. Tikka masala z ryżem.
3. Zielone warzywa z patelni, z ryżem, i kanapką z serem.
Tikka – znowu odsyłam do mojego ulubionego przepisu.
https://www.wegannerd.com/2015/01/tofu-tikka-masala.html
Ja jak to ja, wprowadziłam pewne modyfikacje. Np. nie dałam mleka kokosowego, tofu u nas podaję osobno, w dodatku obtaczam go jedynie w mące z cieciorki i smażę na złoto.
Ale, jeśli zrobicie zgodnie z oryginalnym przepisem też wyjdzie znakomite.
Kolacja. Pomysł na te warzywa powstał kilka dni temu, i dziś doczekał się powtórzenia na zamówienie. Na patelnie trafiła drobno pokrojona cukinia, trochę utartej marchewki. Dodałam trochę pora, a także mrożone liście szpinaku – 1 opakowanie, oraz 5 ząbków czosnku. Dosypałam curry, soli, tymianku. Udusiłam do miękkości.
Jako że ryżu nie było zbyt wiele, a gotować od nowa zupełnie mi się nie chciało, do kolacji wystąpiły kanapki z pysznego chleba, i żółty ser.