Menu:
1. Owsianka.
2. PĄCZKI
3. Makaron z sosem pomidorowo soczewicowym.
Jak przystało w tłusty czwartek poddaliśmy się tradycyjnym wpływom kulinarnym. Ledwo udało się to udokumentować, jako że chęć pożerania bohaterów dnia była wielka. Umówiliśmy się, że wkrótce zrobimy swoją wersję pączusiów. No mam wielką ochotę!
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym – pomidory z czosnkiem, cebulą, i tymiankiem duszę na patelni. W osobnym garnku gotuję czerwoną soczewicę.
Dla osób które jedzą sos z soczewicą łączę oba powyższe, dla tych co bez soczewicy, zostawiam sam sos pomidorowy.
Sałatka wzbogaca smakowo, wyglądowo i witaminowo. Przyznam, ze coraz trudniej wymyślić mi coś sałatkowo – surówkowego w tym okresie, no ale staram się!
W misce – biała kapusta, suszony pomidor z oleju, żurawina, surowa cukinia.