Menu:

1. Jajecznica
2. Zupa jarzynowa z makaronem.
3. Chałka dyniowa i inne formy.

Jajecznica, nie należy do moich ulubionych śniadań. Chyba że, zostanie przyrządzona i podana przez mojego syna 🙂

Wpis robię z pewnym opóźnieniem, przyznaję, i ma to swój efekt. Nie pamiętam (a zdjęcia nie zrobiłam), co jedliśmy na obiad. Prawdopodobnie była to zupa jarzynowa, z przepisu  podstawowego, z makaronem w kształcie literek 🙂

Kolacja zawierała dynię w najbardziej lubianej odsłonie – w formie dyniowej chałki.
Oryginalny przepis, jak zwykle tu:
https://hello-morning.org/2015/10/20/weganski-chalka-dyniowa-ulubiona

Wprowadziłam do niego modyfikację – nie dodaję do chałki wody, w ogóle, tylko mus dyniowy, w takiej ilości, by ciasto wyszło miękkie i elastyczne. Dziś prócz klasycznej formy chałki, kilka eksperymentów, które bardzo nam się podobały. Dżem, jak zawsze od Babci!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *